الكنافة النابلسية :
هي نوع من انواع الحلويات العربية التي تشتهر بها نابلس في فلسطين وتزداد شعبية الكنافة النابلسية في شهرمضان كوجبة تحلية بعد الافطار وتتميز الكنافة النابلسية باضافة الجبنة الحلوة اليها بدل القشطة وتسمى عادة المفروكة لاننا نقوم بفرك او تقطيع شعيرات الكنافة وجعلها قطع صغيرة وعادة ما يكون لونها برتقالي واليكم الطريقة .ومكونات الكنافة النابلسية كالتالى:
نصف كيلو كنافة
2 ونصف كوب جبنة عكاوي مبشورة
كوب سمنة سايحة
نصف كوب سيرب(السيرب هو الشربات او القطر)
ملعقة صغيرة لون طعام برتقالى بودرة
2 ملعقة كبيرة مياه
والمكونات للسيرب:كوب ونصف سكر وكوب مياه وعصير نصف ليمونة
وللتزيين:فستق مطحون
طريقة عمل الكنافة النابلسية :
اول حاجة هننقع الجبنة العكاوي في مياه سخنة عشان الملح اللى فيها يروح لمدة متقلش عن 6 ساعات
وهنضيف لون الطعام للمعلقتين الكبار مياه ندوبهم فيهم
وطبعا لون الطعام اساسي لأن النابلسية لونها برتقالى وبيتباع عند اى عطار وفى محلات خامات الحلويات
وهنضيفهم للسمنة السايحة
وطبعا احنا لو ضفنا اللون على طول للسمنة مش هتتلون عشان كده دوبناه الاول في ميه
هنضيف السمنة للكنافة وهنقلبهم في بعض لغاية ماتتلون كل الكنافة بلون السمنة
هنساوي الكنافة بايدينا في صينية مدهونة مقاس 26 وممكن اصغر او اكبر
وهنبشر الجبنة العكاوي بعد ماشلنا الملح اللى فيها
وهنحطها على الكنافة بس نبعدها عن الاطراف عشان متتحرقش
واحنا مش هنحط طبقة كنافة تانيه انا شفتهم فى قناة فلسطينية بيعملوها كده وكمان بيساووها على البوتاجاز من فوق لغاية ماتسيح الجبنة
بس انا دخلتها الفرن لمدة ربع ساعة وطلعتها قلبتها على طبق التقديم وحطيت عليها السيرب والسيرب فى النابلسية بحبه يكون قليل عشان نحس بطعم الجبنة مع الكنافة لو عايزين تزودوه حسب رغبتكم
وده شكلها النهائى
فيديو