-->

المواضيع

حلويات : شرح عمل الكنافة بالصور + الفيديو


الكنافة النابلسية  : 
هي نوع من انواع الحلويات العربية التي تشتهر بها نابلس في فلسطين وتزداد شعبية الكنافة النابلسية في شهرمضان كوجبة تحلية بعد الافطار وتتميز الكنافة النابلسية باضافة الجبنة الحلوة اليها بدل القشطة وتسمى عادة المفروكة لاننا نقوم بفرك او تقطيع شعيرات الكنافة وجعلها قطع صغيرة وعادة ما يكون لونها برتقالي واليكم الطريقة .


ومكونات الكنافة النابلسية كالتالى:

نصف كيلو كنافة
2 ونصف كوب جبنة عكاوي مبشورة
كوب سمنة سايحة
نصف كوب سيرب(السيرب هو الشربات او القطر)
ملعقة صغيرة لون طعام برتقالى بودرة
2 ملعقة كبيرة مياه

والمكونات للسيرب:كوب ونصف سكر وكوب مياه وعصير نصف ليمونة

وللتزيين:فستق مطحون


طريقة عمل الكنافة النابلسية :

اول حاجة هننقع الجبنة العكاوي في مياه سخنة عشان الملح اللى فيها يروح لمدة متقلش عن 6 ساعات

http://www.encyclopediacooking.com/upload_recipes_online/uploads/images_%D8%B7%D8%B1%D9%8A%D9%82%D8%A9-%D8%B9%D9%85%D9%84-%D8%A7%D9%84%D9%83%D9%86%D8%A7%D9%81%D8%A9-%D8%A7%D9%84%D9%86%D8%A7%D8%A8%D9%84%D8%B3%D9%8A%D8%A9-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%B5%D9%88%D8%B1-%D8%AE%D8%B7%D9%88%D8%A9-%D8%AE%D8%B7%D9%88%D8%A9.jpg

وهنضيف لون الطعام للمعلقتين الكبار مياه ندوبهم فيهم
وطبعا لون الطعام اساسي لأن النابلسية لونها برتقالى وبيتباع عند اى عطار وفى محلات خامات الحلويات

http://www.encyclopediacooking.com/upload_recipes_online/uploads/images_%D8%B7%D8%B1%D9%8A%D9%82%D8%A9-%D8%B9%D9%85%D9%84-%D8%A7%D9%84%D9%83%D9%86%D8%A7%D9%81%D8%A9-%D8%A7%D9%84%D9%86%D8%A7%D8%A8%D9%84%D8%B3%D9%8A%D8%A9-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%B5%D9%88%D8%B1-%D8%AE%D8%B7%D9%88%D8%A9-%D8%AE%D8%B7%D9%88%D8%A92.jpg

وهنضيفهم للسمنة السايحة

http://www.encyclopediacooking.com/upload_recipes_online/uploads/images_%D8%B7%D8%B1%D9%8A%D9%82%D8%A9-%D8%B9%D9%85%D9%84-%D8%A7%D9%84%D9%83%D9%86%D8%A7%D9%81%D8%A9-%D8%A7%D9%84%D9%86%D8%A7%D8%A8%D9%84%D8%B3%D9%8A%D8%A9-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%B5%D9%88%D8%B1-%D8%AE%D8%B7%D9%88%D8%A9-%D8%AE%D8%B7%D9%88%D8%A93.jpg

وطبعا احنا لو ضفنا اللون على طول للسمنة مش هتتلون عشان كده دوبناه الاول في ميه
هنضيف السمنة للكنافة وهنقلبهم في بعض لغاية ماتتلون كل الكنافة بلون السمنة

http://www.encyclopediacooking.com/upload_recipes_online/uploads/images_%D8%B7%D8%B1%D9%8A%D9%82%D8%A9-%D8%B9%D9%85%D9%84-%D8%A7%D9%84%D9%83%D9%86%D8%A7%D9%81%D8%A9-%D8%A7%D9%84%D9%86%D8%A7%D8%A8%D9%84%D8%B3%D9%8A%D8%A9-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%B5%D9%88%D8%B1-%D8%AE%D8%B7%D9%88%D8%A9-%D8%AE%D8%B7%D9%88%D8%A94.jpg

هنساوي الكنافة بايدينا في صينية مدهونة مقاس 26 وممكن اصغر او اكبر

http://www.encyclopediacooking.com/upload_recipes_online/uploads/images_%D8%B7%D8%B1%D9%8A%D9%82%D8%A9-%D8%B9%D9%85%D9%84-%D8%A7%D9%84%D9%83%D9%86%D8%A7%D9%81%D8%A9-%D8%A7%D9%84%D9%86%D8%A7%D8%A8%D9%84%D8%B3%D9%8A%D8%A9-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%B5%D9%88%D8%B1-%D8%AE%D8%B7%D9%88%D8%A9-%D8%AE%D8%B7%D9%88%D8%A95.jpg

وهنبشر الجبنة العكاوي بعد ماشلنا الملح اللى فيها

http://www.encyclopediacooking.com/upload_recipes_online/uploads/images_%D8%B7%D8%B1%D9%8A%D9%82%D8%A9-%D8%B9%D9%85%D9%84-%D8%A7%D9%84%D9%83%D9%86%D8%A7%D9%81%D8%A9-%D8%A7%D9%84%D9%86%D8%A7%D8%A8%D9%84%D8%B3%D9%8A%D8%A9-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%B5%D9%88%D8%B1-%D8%AE%D8%B7%D9%88%D8%A9-%D8%AE%D8%B7%D9%88%D8%A96.jpg

وهنحطها على الكنافة بس نبعدها عن الاطراف عشان متتحرقش

http://www.encyclopediacooking.com/upload_recipes_online/uploads/images_%D8%B7%D8%B1%D9%8A%D9%82%D8%A9-%D8%B9%D9%85%D9%84-%D8%A7%D9%84%D9%83%D9%86%D8%A7%D9%81%D8%A9-%D8%A7%D9%84%D9%86%D8%A7%D8%A8%D9%84%D8%B3%D9%8A%D8%A9-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%B5%D9%88%D8%B1-%D8%AE%D8%B7%D9%88%D8%A9-%D8%AE%D8%B7%D9%88%D8%A97.jpg

واحنا مش هنحط طبقة كنافة تانيه انا شفتهم فى قناة فلسطينية بيعملوها كده وكمان بيساووها على البوتاجاز من فوق لغاية ماتسيح الجبنة
بس انا دخلتها الفرن لمدة ربع ساعة وطلعتها قلبتها على طبق التقديم وحطيت عليها السيرب والسيرب فى النابلسية بحبه يكون قليل عشان نحس بطعم الجبنة مع الكنافة لو عايزين تزودوه حسب رغبتكم
وده شكلها النهائى

http://www.encyclopediacooking.com/upload_recipes_online/uploads/images_%D8%B7%D8%B1%D9%8A%D9%82%D8%A9-%D8%B9%D9%85%D9%84-%D8%A7%D9%84%D9%83%D9%86%D8%A7%D9%81%D8%A9-%D8%A7%D9%84%D9%86%D8%A7%D8%A8%D9%84%D8%B3%D9%8A%D8%A9-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%B5%D9%88%D8%B1-%D8%AE%D8%B7%D9%88%D8%A9-%D8%AE%D8%B7%D9%88%D8%A98.jpg




http://www.encyclopediacooking.com/upload_recipes_online/uploads/images_%D8%B7%D8%B1%D9%8A%D9%82%D8%A9-%D8%B9%D9%85%D9%84-%D8%A7%D9%84%D9%83%D9%86%D8%A7%D9%81%D8%A9-%D8%A7%D9%84%D9%86%D8%A7%D8%A8%D9%84%D8%B3%D9%8A%D8%A9-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%B5%D9%88%D8%B1-%D8%AE%D8%B7%D9%88%D8%A9-%D8%AE%D8%B7%D9%88%D8%A99.jpg





http://www.encyclopediacooking.com/upload_recipes_online/uploads/images_%D8%B7%D8%B1%D9%8A%D9%82%D8%A9-%D8%B9%D9%85%D9%84-%D8%A7%D9%84%D9%83%D9%86%D8%A7%D9%81%D8%A9-%D8%A7%D9%84%D9%86%D8%A7%D8%A8%D9%84%D8%B3%D9%8A%D8%A9-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%B5%D9%88%D8%B1-%D8%AE%D8%B7%D9%88%D8%A9-%D8%AE%D8%B7%D9%88%D8%A910.jpg


فيديو
 



TAG

عن الكاتب :

الاسم

بريد إلكتروني *

رسالة *